(11)

Lars Elstrup - Fra indersiden

Hörbuch


"Jeg er faktisk ligeglad med, om vi vinder eller taber, bare jeg ikke skal pÄ banen. Og jeg er bange for, at vi skal komme bagud, for sÄ ville jeg nok skulle pÄ banen ligesom mod Frankrig."

"Da vi fik overrakt pokalen, stod Flemming Povlsen og grÊd af lykke. Men jeg stillede mig bagerst sammen med de andre, der ikke havde spillet sÄ meget eller slet ikke havde vÊret pÄ banen. Egentlig vil jeg bare hjem til hotellet, hvor jeg kunne fÞle mig tryg."

SÄdan erindrer landsholdsspiller og mÄlkonge Lars Elstrup Danmarks vigtigste fodboldkamp nogensinde: finalen mod Tyskland i EM i 1992, og de efterfÞlgende jubelscener og overrÊkkelsen af EM-pokalen i fotografernes blitzlys, da UEFAs prÊsident Lennart Johansson over stadionhÞjttaleren udrÄber Danmark til "EUROPAMESTRE 1992". Det skulle bare overstÄs.

Lars Elstrup – Fra indersiden er den hudlĂžse fortĂŠlling om et fĂžlelsesmĂŠssigt turbulent liv, hvor lammende prĂŠstationsangst, tvivl og depression fylder livet pĂ„ trods af en farverig, international fodboldkarriere og succes pĂ„ landsholdet. I 1993 siger Lars Elstrup farvel til topfodbold og de autoriteter, han fĂžler, tynger ham ned og definerer hans liv.

Han flytter ind i en skurvogn hos sekten Solens hjerte, hvor han prĂžver at finde en ny spirituel vej videre i sit liv.

Men Elstrups farvel til fodbold betyder ikke farvel til de dĂŠmoner, der plager ham. Samtidig havner han pĂ„ forsiden af formiddagsaviserne pga. sine happenings – udrĂ„bt som ’gak’.


Sprecher*in: Tobias Hertz
Dauer: