(0)

Lars Laurila

E-Book


Lars Laurila vĂ€xer upp pĂ„ det natursköna Åland under 1900-talets början. Han Ă€r storebror i en familj om tre söner. Som den Ă€ldsta i syskonskaran lĂ€r sig Lars att arbeta hĂ„rt. Han har dessutom, redan som barn, lĂ€tt för att upptĂ€cka orĂ€ttvisor. Med Ă„rens gĂ„ng förvandlas denna förmĂ„ga till ett intresse för Ålands framtid. Men i sjĂ€len Ă€r Lars dock en tĂ€nkare och en bokslukare, och förutom att lĂ€sa skriver han ocksĂ„ egna dikter. Han drömmer om att utbilda sig och om att en dag lĂ€mna Åland för att besöka nya spĂ€nnande platser, en chans att utforska vĂ€rlden.

Sally Salminens böcker om Lars Laurila handlar om bĂ„de Åland och Sverige, men mest om Amerika. Den Ă„lĂ€ndske Lars Laurila emigrerar i början av 1900-talet till andra sidan Atlanten och startar dĂ€r ett nytt liv. Det blir en resa med bĂ„de berg och dalar.

Sally Salminen var en ÄlÀndsk författare. Hon började sin författarkarriÀr genom att vinna en svensk- finlÀndsk romantÀvling med verket Katarina, Är 1936. Innan detta genombrott jobbade hon som hembitrÀde. Debutromanen Katrina har blivit översatt till mer Àn 20 sprÄk. Salminen blev ocksÄ nominerad till Nobelpriset tre gÄnger.