(66)

Lattesamurai

Hörbuch und E-Book


Kivesskannaus ja muita miehen elÀmÀn kohokohtia

Jori Reijulan esikoisromaani Lattesamurai kuvaa humoristisen analysoivasti kolmikymppisen insinöörimiehen oman identiteetin etsimistÀ ja parisuhde-elÀmÀn dynamiikkaa nyky-yhteiskuntamme turbulensseissa.

Helvetti sentÀÀn, mitĂ€hĂ€n Dwayne ”The Rock” Johnson nyt tekisi? KiperissĂ€ paikoissa Jiipee löytÀÀ vastauksen yllĂ€ttĂ€vĂ€n usein Baywatchista. Ja vaikka Jiipee tunteekin testosteronirajoitteisuutta The Rockin rinnalla, virtuaalimaailmassa myös hĂ€n on alfauros, #yolosniper, jonka syliin lankeavat kauneimmat neidot. Reaalimaailmassa tĂ€mĂ€ puutarha-alalla työskentelevĂ€ diplomi-insinööri lankeaa parisuhteisiin Maija-nimisten neitojen kanssa, eikĂ€ niissĂ€ kĂ€y hyvin.

Kun suhde Maija kakkoseen on ohi, kaverit raahaavat apean Jiipeen huuruiselle reissulle susirajan taakse. Kuopion yössÀ Jiipee kohtaa Pamela Andersonin nÀköisen mysteeridaamin koboltinsinisen katseen. SinisilmÀ esittÀytyy Raijaksi, ja Jiipee huomaa tuntevansa maltillista intohimoa savolaiskaunotarta kohtaan. Mutta Raijassa ei ole mitÀÀn maltillista.

Jori Reijulan Lattesamurai aloittaa humoristisen romaanitrilogian ja hervottoman rehellisen tilanneanalyysin nykypÀivÀn kolmekymppisten latteurosten elÀmÀstÀ.

Jori Reijula (s. 1982) on tekniikan alan dosentti ja työskentelee sosiaali- ja terveysalan organisaatiossa johtotehtÀvissÀ. Joulukuussa 2023 ilmestyvÀ Museokilvet pÀÀttÀÀ hÀnen humoristisesta nÀkökulmasta miehen elÀmÀÀ tarkastelevan romaanitrilogiansa, jossa ovat aiemmin ilmestyneet teokset Lattesamurai ja TÀhtipylly.

Romaaneillaan Reijula toivoo tuovansa huumorin avulla kevennystÀ ruuhkavuosiaan elÀvien arkeen sekÀ ymmÀrrystÀ siitÀ, ettÀ monet muutkin tahkoavat samojen ongelmien parissa. ElÀmÀniloa rÀiskyvÀ vaimo on johdattanut keittiöpsykologiasta innostuneen, perhekeskeisen kirjailijan taruakin ihmeellisempÀÀn Pohjois-Savon valtakuntaan, ja seikkailu Kuopiossa jatkuu yhÀ.


Sprecher*in: Antti Lang
Dauer: