(15)

Lautapelien historia

Hörbuch und E-Book


Jo muinaiset sumerilaiset... pelasivat lautapelejÀ! SiitÀ lÀhtien nappuloita onkin siirrelty pelilaudoilla kutakuinkin kaikissa inhimillisissÀ kulttuureissa. TÀllÀ hetkellÀ uusia lautapelejÀ ilmestyy vuosittain lÀhes 3 500.

Lautapelien historia etsii vastauksia siihen, minkÀlaisia lautapelejÀ on pelattu, ketkÀ niitÀ ovat pelanneet ja miksi niitÀ on pelattu - ja pelataan edelleen. Kirjassa seurataan esimerkiksi kaikkien aikojen suosituimman lautapelin shakin polveilevia kehitysvaiheita sen levitessÀ Intiasta muualle maailmaan. LisÀksi paljastuu, missÀ ja milloin on eletty tammen, myllyn ja backgammonin kukoistuskautta ja millÀ tavoin lautapelejÀ on kÀytetty diplomatian ja juonittelujen vÀlineinÀ.

Teos kertoo myös, minkÀlainen oli ensimmÀinen puhtaasti sattuman varassa etenevÀ lautapeli Gioco dell'Oca, hanhipeli, ja tutustuttaa lukijan Afrikassa erityisen suosittuihin mancala-peleihin. EntÀ miten pÀÀttyi Japanin ja Kiinan suurimpien go-mestarien vÀlinen kamppailu, jota kÀytiin kuukausien ajan kireÀssÀ maailmanpoliittisessa tilanteessa 1930-luvulla?


Sprecher*in: Antti Jaakola
Dauer: