(0)

Lille Bodil

E-Book


”Når Moritz havde deklameret sig træt for en stund, begyndte han og Ditlev at tale om forskellige højtidelige materier, og det endte sædvanligvis med kvinden. Også her var Moritz den overlegne; til trods for sin unge alder var han nemlig forlovet; han havde været forlovet allerede på skolen, og denne pudsige forlovelse var virkelig blevet taget ganske alvorligt af alle og enhver. Thi at Moritz Schamvogel og Bodil Rønnow skulle have hinanden, det var da noget enhver kunne tænke sig.”

Vilhelm Krags historiske roman tager os med tilbage til starten af 1800-tallet, hvor romantikken strømmede ind over landet og særligt ind i de unges hjerter. Moritz og Bodil har siden de var børn tænkt, at de skulle giftes, men da Moritz kommer i militæret og bliver en del af andre kredse, ændrer hans forhold til lille Bodil sig også. Kan kærligheden holde til afstanden imellem dem?

”Lille Bodil” udkom første gang i 1902.

Vilhelm Krag (1871-1933) var en norsk digter, forfatter og journalist. Han skrev en lang række romaner, skuespil, digtsamlinger og erindringsskrifter og var i en årrække formand for Den Norske Forfatterforening.