(0)

Lokalt dyrket tang

E-Book


En gruppe i Ăžvrigt succesfulde udviklere beslutter at udvikle en app, der giver lykke og tilfredshed:

”Der mĂ„ vĂŠre et marked, og hvor svĂŠrt kan det vĂŠre med kunstig intelligens, algoritmer og machine learning. Der er lige det med lĂŠringen. Skal vi selv regne ud, hvad der gĂžr folk lykkelige, eller skal vi spĂžrge nogen, der er det, og sĂ„ arbejde os baglĂŠns.”

Med talegenkendelse, 3D-billedgengivelse, facial expression recognition, brugerens egen stemme og egen jargon giver det en dialog med sig selv. Hvem vil ikke gerne tale med sig selv? AltsÄ sit egentlige jeg, ikke bare det sÊdvanlige. Hvem vil ikke gerne se sig selv?

Appen udbygger pĂ„ egen hĂ„nd lĂŠringen ved hjĂŠlp af nettet, herunder med Camus, Heidegger, Kierkegaard, Spinoza, Buddha og Kurt Vonnegut. Og et enkelt indspark fra HCA, ikke overraskende fra ”Lykkens galocher”.

Uddrag af bogen

”Hvad skal mrd koste?” spurgte Martina. ”$1.99 eller $2.99? Plus indtégter fra in-app purchase. Kþb af ekstra tilfredshed, udvidet lykke, vedvarende tryghed, undertrykkelse af risici, automatisk kategorisering af venner og bekendte. Endless joy i tilbehþr.”

”Suppleret med reklamer og merchandise,” sagde Pelle. ”Viral marketing. YouTube med en, der stirrer ind i en vĂŠg. Eller a la Louis CK, pinligt og aggressivt, om voldtĂŠgt eller jĂžder. Kommunikation, der virker. Det var sĂ„ lige pris og marketing af et lykkeligt liv.”

”Den er lþnnen at lave i sig selv,” mente Nick. ”Nyttig for andre og en god þvelse for os.”

”Ja ja, fint,” sagde Martina beroligende. ”MĂ„ske har du det bedre i morgen. Men god pointe med mĂ„lgruppen, Nick. Nyttig for hvem? Alle? Eller kun dem, der vil vide, hvor lykkelige de er?”

”Ved folk ikke selv, hvor lykkelige de er?” spurgte Victor.

”Are you kidding me. De fleste ved ikke hvor meget, eller om. SĂ„ mĂ„lgruppen er de utilfredse og de nysgerrige. Det udelukker desvĂŠrre en pĂŠnt stor gruppe af selvtilfredse.”

Om forfatteren

Poul Staal Vinje er ekspert i softwaretest og agile metoder. Han bruger dermed meget tid pÄ at pÄvise fejl og endnu mere pÄ at forhindre, at de begÄs i fÞrste omgang. Han driver egen virksomhed som selvstÊndig konsulent og har arbejdet pÄ en lang rÊkke danske og internationale projekter og vÊret med til at udvikle software af meget hÞj kvalitet.