(5)

Lola uppochner

Hörbuch


Monika Fagerholms populÀra thriller - nu som ljudbok inlÀst av Birthe Wingren! Lola uppochner Àr en berÀttelse om flickor med och utan makt, i ett trÄngt sammanhang.

Jana Marton Ă„tervĂ€nder till sin barndoms stad FlatnĂ€s, bjuden till en middag för att fira ”höstens intĂ„g”. SmĂ„staden Ă€r slĂ€pig och middagen fĂ„r en drastisk vĂ€ndning nĂ€r mordet pĂ„ Flemming Pettersson kommer pĂ„ tal. Det var Ă„r 1994 och Jana Marton hittade kroppen. Mördaren hittade ingen.

I centrum stÄr tre tonÄrsflickor: Den rullstolsburna Anita i Kvarnen, hennes syster Ca BÀck som har en affÀr med kommunalpampen och sÄ Jana Marton. Det Àr en stad dÀr alla kÀnner alla, frÄn polisen till brottslingen, frÄn butiksÀgaren till butikstjuven. M/S Estonia har nyss förlist, men trots att döden trÀnger in frÄn fyra vÀderstreck överlistas den gÄng pÄ gÄng av berÀttelsens vilda livsmod och humor.

Monika Fagerholms roman frÄn 2012 har blivit teveserie, en finlandssvensk Twin Peaks, och översatts till flera sprÄk. Monika Fagerholms senaste roman Vem dödade bambi? utkom pÄ Förlaget 2019 och belönades med Nordiska RÄdets pris för litteratur.

”För varje bok Ă€r det som om hennes romanvĂ€rld vĂ€xer, förgrenar sig, bildar en allt tĂ€tare och snĂ„rigare vĂ€xtlighet.

Och Ă€ndĂ„. ÄndĂ„ Ă€r Monika Fagerholm en sĂ„ oerhört inbjudande författare.” – Annina Rabe, Svenska Dagbladet