(50)

Lossi-Lassi ja merten salaisuudet

E-Book


Hiio hoi, merten sankarit ja vesipedot!

Valloittava pelastuspartio seikkailee delfiinien matkassa Jacques Cousteaun hengessÀ. Hauskan tarinan myötÀ merten suojelu tulee tutuksi.

Neuvokas Lossi-Lassi on Lindy Hop -laivan peloton kapteeni, joka osaa delfiinien kieltÀ. Mukaan tutkimusmatkalle lÀhtevÀt myös innokkaat Ekku-koira ja Nepa-nalle, jotka ovat aina valmiina uusiin seikkailuihin. MerellÀ he tapaavat Lossi-Lassin vanhan tutun Viivi-delfiinin, joka opettaa myös Ekun ja Nepan viheltÀmÀÀn delfiinien lailla. Matkan varrella he saavat muitakin uusia ystÀviÀ, kuten haaksirikkoisen, jonka saari on jÀÀnyt veden alle, ja rohkean lintututkijan Nellin. LÀmminhenkisessÀ kuvakirjassa tutustutaan merten salaisuuksiin ja opitaan huolehtimaan ympÀristöstÀ, pienille sopivalla tavalla. Kaveria ei jÀtetÀ pulaan!Muhkeassa, todella vÀrikkÀÀssÀ kuvakirjassa on upea, uudennÀköinen kuvitus, joka tuo mieleen Richard Scarryn. Erityisesti vedenalaiset kuvat suorastaan hÀtkÀhdyttÀvÀt vÀrien, valon ja varjojen leikillÀÀn. Tarinan vauhdikas meno ja hieno sanoma vetoavat monenikÀisiin lukijoihin, myös pieniin poikiin.

Taitava ja omaperÀinen Anssi KerÀnen on sipoolainen freelance-kuvittaja ja taiteen maisteri. HÀn on aiemmin tehnyt kuvituksia ennen kaikkea lehtiin, mutta myös muutamiin kirjoihin. Lossi-Lassi ja merten salaisuudet on hÀnen ensimmÀinen kokonaan oma kirjansa. KerÀsen perheeseen kuuluvat vaimon ja viiden pojan lisÀksi lapinkoira Villa, kissat Pörrö ja Kisu sekÀ kukko ja kolme kanaa