(15)

Lucy menee naimisiin

E-Book


Rouva Nolan on povannut tarokkikorteista, ettÀ Lucylle soivat hÀÀkellot "ennen kuin lehdet putoavat puusta toisen kerran". Totta puhuen Lucy ei edes ole onnistunut löytÀmÀÀn poikaystÀvÀÀ.

HÀÀuutisen kuullessaan Lucyn kÀmppÀkaverit kauhistuvat. Jos Lucy muuttaa pois, heidÀn ihana elÀmÀntyylinsÀ on mennyttÀ: noutoateriat, viinin litkiminen, miesvieraat, imuroinnin vÀlttely. Mutta Lucy vakuuttaa, ettÀ hÀnellÀ on ihan tarpeeksi hommia kun pitÀÀ riidellÀ Àidin kanssa ja pitÀÀ huolta vastuuttomasta isÀstÀ - ei hÀn ehdi ajatellakaan naimisiinmenoa. Ratkaisematta on sekin pieni pulma, ettei hÀnellÀ ole poikaystÀvÀÀ.

Mutta sitten Lucy tapaa Gusin, upean, huikentelevaisen Gusin - voisiko hÀn olla tuleva Mr Lucy Sullivan? Vai olisiko se Chuck, komea jenkki? Vai Daniel, maailman pahin flirtti? Vaiko ehkÀ söpö Jed, uusi työkaveri? LöytÀÀkö Lucy lopulta elÀmÀnkumppanin?

KÀvi miten kÀvi, kirjan lukija saa ainakin nauraa kyllikseen ja liikuttua kyyneliin.

Irlantilainen Marian Keyes (s.1963) kirjoittaa elÀmÀnmakuisia romaaneja, joissa kerrotaan humoristisesti ja koskettavasti siitÀ, millaista on olla nainen. Keyes kÀsittelee komedian kautta synkkiÀkin aiheita kuten depressiota, riippuvuutta tai sairauksia. Omien kokemuksiensa pohjalta hÀn pitÀÀ huumoria hyvÀnÀ tapana kÀsitellÀ vaikeita asioita silti vÀhÀttelemÀttÀ niiden aiheuttamaa tuskaa. Feministiksi julistautunut Keyes on vakaasti sitÀ mieltÀ, ettÀ huulipuna ja korkokengÀt eivÀt tee naisesta idioottia. Keyes on syntyjÀÀn irlantilainen, mutta hÀn on asunut pitkÀÀn Lontoossa. NykyÀÀn hÀn asuu Dublinissa. HÀn on suorittanut oikeustieteen tutkinnon ja toiminut kirjanpitÀjÀnÀ, mutta jo vuodesta 1996 lÀhtien hÀn on ollut vapaa kirjailija. Keyesin kirjoja on kÀÀnnetty useille kielille ja Lucy menee naimisiin on myös dramatisoitu televisioon. Kirjan pohjalta tehty sarja esitettiin Suomessakin MTV:llÀ vuonna 2002. www.mariankeyes.com