(5)

Maailmanvallat

Hörbuch und E-Book


On 2010-luvun alku. Suomalaisia rauhanturvaajia kuljettanut helikopteri syöksyy Afganistanissa maahan ja tuhoutuu. Kaikki sotilaat kuolevat. Suomalainen kansainvÀlisen oikeuden professori katoaa Meksikon autiomaahan. HelsinkilÀinen toimittaja Otto Karppi ryhtyy selvittÀmÀÀn professorin katoamista tÀmÀn vaimon pyynnöstÀ.

Sivulliseksi itsensÀ tunteva Karppi uppoaa yhÀ syvemmÀlle mysteeriin, jonka juuret ulottuvat kauas toisen maailmansodan jÀlkeiseen Eurooppaan. Salaisiin, sanoinkuvaamattomiin operaatioihin. Karpin tutkimukset vievÀt hÀnet Pohjois-Meksikoon, Floridaan, Lontooseen ja lopulta Kainuun erÀmaihin, ja hÀnen on yhÀ vaikeampi pysytellÀ ulkopuolisena.

Karpin kannoilla ja kaiken takana vÀlÀhtelee Lansington Longslough'n hahmo. HÀn tuntuu tietÀvÀn kaiken, on valmis mihin vain, ja on pÀÀttÀnyt asettua ehdottomasti Karppia vastaan.

Mikko Silvennoisen esikoisromaani on epÀtavanomainen trilleri, joka ei tarjoa helppoja vastauksia. Runsaat viittaukset todellisiin historiallisiin tapahtumiin ja henkilöihin eivÀt jÀtÀ lukijaa rauhaan. Tiesimmekö me todella jo tÀmÀn kaiken?