(1910)

Manni

Hörbuch und E-Book


Tervetuloa Pasilan Myrkkyyn!

Kale Puontin Manni aloittaa Helsingin huumepoliisin työstÀ kertovan rikosromaanisarjan.

Manni valvoo yöt ja vartioi toimistorakennuksen tiloja Espoossa. SiitĂ€ saa opiskelijan kassaan rahaa, ja työpaikalla nukkuminenkin onnistuu paremmin kuin kotona, Ă€idin ryyppyremmien kansoittamassa kaksiossa. Öisin ei tapahdu mitÀÀn. Sitten toimiston lĂ€hellĂ€ ammutaan joku.

JÀrjestÀytyneeseen rikollisuuteen liittyvÀ tapaus tulee Helsingin huumepoliisin, eli kotoisasti Pasilan Myrkyn, tutkittavaksi. Manni ei nÀhnyt surmatyötÀ mutta tajuaa nÀhneensÀ jotakin, mikÀ saattaisi kiinnostaa poliisia. Jotakin, mikÀ muuttaisi Mannin nihkeÀn opiskelijaelÀmÀn hetkessÀ helpommaksi.

Kale Puontin Manni aloittaa Helsingin huumepoliisin työstÀ kertovan Pasilan Myrkky -dekkarisarjan, jossa tutustumme rikosylikonstaapeli Kaartamon ryhmÀÀn. PitkÀn poliisinuran tehnyt Puonti tietÀÀ, mistÀ kirjoittaa kertoessaan poliisin ja rikollisten elÀmÀstÀ sekÀ niistÀ inhimillisistÀ tekijöistÀ, jotka hÀivyttÀvÀt mustan ja valkoisen rajan harmaan eri sÀvyiksi.

Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta poliisina HelsingissĂ€ huume- ja jĂ€rjestĂ€ytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Puonti tunnetaan paitsi dekkaristina ja tietokirjailijana myös MTV3:n Rikospaikka-ohjelmasta sekĂ€ podcasteistaan. Manni on Pasilan Myrkky -rikosromaanisarjan ensimmĂ€inen osa. Siihen pohjautuvan Elisa Viihde -alkuperĂ€issarjan Pasilan Myrkky – Manni ovat kĂ€sikirjoittaneet Josefina Rautiainen ja Max Ovaska. Sarjan keskeisiĂ€ rooleja nĂ€yttelevĂ€t Elias Salonen, Hannu-Pekka Björkman, Katariina Kaitue, Hilma Kotkaniemi, Eero Milonoff ja Samuel Kujala.