(138)

Matalapaine/Korkeapaine

Hörbuch und E-Book


Yksi kesÀ. Kaksi tyttöÀ. Helteenkuuma ja sateenkirkas rakkaus, joka muuttaa maiseman toiseksi.

Suositun YA-kirjailijan voimakas, todentuntuinen romaani kahden nuoren kesÀstÀ ja rakkaudesta, epÀvarmuuksista ja etsinnÀstÀ.

Matalapaine/Korkeapaine kertoo peruskoulun juuri pÀÀttÀneiden tyttöjen tarinan molemmista nÀkökulmista.

Varpu on aina ollut sivustakatsoja, jolle hiljainen rannikkokaupunki on tuntunut vÀÀrÀltÀ paikalta. Nyt hÀn elÀÀ viimeistÀ kesÀÀ ennen pÀÀsyÀ lukioon toiselle paikkakunnalle, joka avaa hÀnelle aivan uudenlaisen maailman. KesÀn ei pitÀisi tarjota mitÀÀn yllÀtyksiÀ - mutta sitten Saga kÀvelee merestÀ hÀnen viereensÀ ja suutelee.

Molemmilla tytöillÀ on salaisuutensa ja pelkonsa, joita ei lausuta ÀÀneen. Molempien kotona asuu painostava hiljaisuus. Varpun itsevarman pinnan alla vaanivat epÀvarmuuden syvÀt vedet, Sagan huolettomuus kÀtkee niin synkkÀÀ surua, vihaa ja epÀtoivoa, ettei mikÀÀn auringonpaiste saa varjoja vÀistymÀÀn. Rakkaudessa pitÀisi luottaa ja uskaltaa, mutta onko se liian suuri vaatimus?

Matalapaine/Korkeapaine on voimakas, koskettava ja kaunis, suuria tunteita kannattelee Simukan kevyt ja ilmava kerronta, niin tosi ettÀ se tuntuu kehossa asti.

Salla Simukka (s. 1981) on palkittu ja maailmalla menestynyt tamperelainen kirjailija. HĂ€nen Lumikki-trilogiansa on kÀÀnnetty yli 50 kielelle. ”Kirjailija Salla Simukka ansaitsee jĂ€lleen kerran paikkansa suomalaisen nuortenkirjallisuuden parhaimmistossa”, kirjoitti kirjallisuuskriitikko Arla Kanerva arviossaan Simukan Lukitut-romaanista (Tammi, 2020) Helsingin Sanomissa 19.7.20.