(0)

Med egen hand

E-Book


"Medan jag skrev den hÀr boken hÀnde just det, att tiderna förÀndrades, bÄde utanför och inuti mig sjÀlv. Inte bara samhÀllet hade Äldrats femtio Är sedan min debut - utan Àven jag. Dessutom: Arbetet med boken förflyttade mig frÄn svar till nya frÄgor. DÀrför har jag skrivit dialektiskt - i dialog med mina första böcker - för att undersöka hur vÀrlden har rört sig och mig under ett halvt sekel."

Suzanne BrÞgger har aldrig varit rÀdd för att Àndra Äsikt nÀr hon blivit klokare. NÀstan femtio Är efter debuten med FrÀls oss ifrÄn kÀrleken gÄr hon nu i dialog med sig sjÀlv i ett försök ta reda pÄ hur vÀrlden har förÀndrats. Hon tar Äter upp nÄgra av de Àmnen hon skrev om som ung: privatlivet, kÀrnfamiljen och parförhÄllanden, vÄldtÀkt, skuld och skam, kvinno- och modersrollen och betydande kvinnliga författare som Karen Blixen, Sigrid Undset, Inger Christensen.

I Med egen hand fördjupar, nyanserar och diskuterar BrÞgger de Àmnen som alltid har engagerat henne, och allt Àr skrivet med den stil som gjort henne sÄ lÀst och Àlskad i decennier.