(0)

Mezzogiorno : Mennesker og mirakler under Syditaliens sol

Hörbuch


Hvorfor er italienerne sÄ besatte af deres fordÞjelse? Kan man virkelig fÄ gigt i nakken af vÄdt hÄr, mavepine af trÊk og blokeret menstruation af for meget sol? Og af hvilken grund er den daglige spadseretur, la passeggiata, en livsnÞdvendighed i Syditalien?

Mezzogiorno – mennesker og mirakler under Syditaliens sol er en italiensskildring pĂ„ flere planer. Dels er det forfatterens egen beretning om dengang, hun som 21-Ă„rig rejste til Salerno syd for Napoli for at lĂŠse og hurtigt fik en kĂŠreste og en svigerfamilie. PĂ„ universitetet var et af hendes fag antropologi, men hurtigt fandt hun ud af, at hun selv var havnet midt i sit livs feltstudie: den syditalienske hverdag. Via sin personligt erhvervede viden om denne farverige del af Italien giver Cecilie Marie Meyer i essayistisk stil beskrivelser af og forklaringer pĂ„ de fĂŠnomener, som vi andre mĂ„ske observerer, men ikke aner, hvad betyder. Fx om syditalienernes geniale veninde Madonnaen, om baggĂ„rdenes hemmeligheder, om det, der foregĂ„r bag gardinerne under den syditalienske siesta, om lykken ved at spise pasta i Napolis slum, om farven blĂ„ pĂ„ Capri, om kaffekultur og Siciliens fatamorganaer, og om ritualet med at klĂž sig i skridtet – bare for en sikkerheds skyld.

Bogen er en oplagt rejseledsager for den, der gerne vil lÊre mere om Syditalien som destination, og som lÊnestolslÊsning til Italienselskeren, der ikke kan fÄ nok af landet mod syd.