(7)

Min kamp 6

E-Book


Med sjÀtte delen avslutar Karl Ove KnausgÄrd sin episka autofiktiva roman Min kamp. PÄ ett helt igenom sjÀlvutlÀmnande sÀtt har han blottstÀllt ambitioner och svagheter, osÀkerhet och tvivel och inifrÄn skildrat sina relationer till fru och barn, mor och far, vÀnner och bekanta. Det Àr en roman i vilken livet skildras i alla sina nyanser, frÄn de avgörande och upprivande ögonblicken till vardagslivets tillsynes obetydliga detaljer.

Min kamp Àr ocksÄ ett högriskprojekt dÀr grÀnsen mellan det privata och offentliga överskridits, vilket under arbetets gÄng gett tydliga Äterverkningar bÄde för författaren sjÀlv och för hans nÀrstÄende. I den avslutande delen fÄr vi följa verkets fullbordan: den kontroversiella utgivningen av de tidigare delarna, pressen att förmÄ slutföra arbetet samt inte minst en studie i litteraturen och dess förhÄllande till verkligheten.

Min kamp 1-6 Àr en av de senaste Ärens mest uppmÀrksammade romaner. Runt om i vÀrlden har den vÀckt frÄgor om vad som Àr litteratur och vad som Àr privat, och flera inflytelserika kritiker har hyllat den som en av vÄr tids stora lÀsupplevelser.

"Med storartad berÀttarkraft Äterskapar KnausgÄrd ett liv, en generation, en epok."

Carl-Henning Wijkmark