(0)

Mistelbarn

E-Book


Erikes mamma Molly lider av demens och har precis flyttat in pÄ ett demensboende. Molly har svÄrt att vara nÀrvarande i nuet, men börjar istÀllet minnas saker frÄn sin barndom. Saker som Erike inte tidigare hört om. Hon fÄr ta del av sin mammas minnesbilder frÄn uppvÀxten som adoptivbarn i det nazistockuperade Nordnorge.

Samtidigt som Erike mÄste lÀra sig handskas med de nya villkoren som mamma-dotter-relationen nu bygger pÄ flyttar hennes egen dotter till sin pappa för att bo dÀr ett tag. Erikes nya kÀrleksrelation verkar inte heller vilja stanna.

Efter en ambulansfÀrd till akuten pÄ grund av ett stressrelaterat anfall bestÀmmer sig Erike för att Äka till Mollys barndomshem i Norge, bÄde för att komma ifrÄn allt och för att ta reda pÄ vad som egentligen skedde under hennes mammas uppvÀxt. Mollys berÀttelse visar sig avslöja beteenden som Erike tror kanske gÄtt i arv och som kan förklara varför hennes egna relationer ter sig sÄ struliga och invecklade.

Cecilie Östby Ă€r en svensk författare och journalist. Hon Ă€r en flitig novellist och har bidragit till ett flertal novellantologier. Mistelbarn Ă€r hennes debutroman och tar inspiration frĂ„n hennes egen mammas bakgrund som adoptivbarn i Nordnorge.