(34)

Monsun

Hörbuch und E-Book


Det brittiska imperiet har stött pÄ problem. Stora problem. I vattnen utanför Madagaskar blir det ostindiska kompaniets allra finaste handelsskepp plundrade, om och om igen. NÄgon mÄste stoppa piraterna och kungen vet vem det Àr han vill ha: sir Hal Courtney. Den framstÄende sjömannen har inte haft nÄgot uppdrag pÄ fyra Är - nu stÄr han plötsligt inför sin farligaste resa nÄgonsin. Tillsammans med sina tre söner ger han sig ut pÄ ett ödesdigert Àventyr som mycket vÀl kan skicka dem alla i en för tidig död. Bland slavhandlare och rövare gÄr ingen sÀker, inte ens den som Àr ute i kronans tjÀnst. Och för de unga bröderna Courtney blir det en upplevelse som ska förÀndra dem för all framtid...

Monsun Àr den tionde delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om slÀkten Courtney.

I den episka berÀttelsen om slÀkten Courtney fÄr vi följa Àventyrslystna mÀn och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika strÀcker sig frÄn 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i slÀkten Courtney fÄr uppleva bÄde Àventyr och krig pÄ sin jakt efter Àra, makt och kÀrlek.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som NÀr lejonet Àter och slÀktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehÄller bÄde Àventyr och romantik.