(2)

Mr Tourette och draken

E-Book


Pelle Sandstrak ska precis genomgÄ en hjÀrnoperation pÄ Karolinska sjukhuset i Stockholm för att Àntligen bli av med de tvÄngshandlingar han lidit av hela livet. Men strax innan han blir nedsövd fÄr Pelle ett av sina tics, han tar tag i kirurgens nÀsa och vrider om för att i nÀsta ögonblick göra en kullerbytta. Den store, vÀlkÀnde hjÀrnkirurgen - som Àr misstÀnkt lik John Cleese i Pelles ögon - ser en odefinierbar kreativitet hos sin svÄrt sjuke patient och beslutar sig för att vÀnta med operationen. Det blir Pelles rÀddning.

I storsÀljande debutboken Mr Tourette och jag (2008) gav Pelle Sandstrak oss en inblick i ett liv som sedan barndomen prÀglats av avancerade tvÄngsritualer och tics. Som vuxen hamnade han i missbruk och hemlöshet. VÀndpunkten kom nÀr han pÄ radio hörde talas om tourettes syndrom och bestÀmde sig för att söka hjÀlp.

Mr Tourette och draken tar vid dÀr första boken slutade och skildrar Pelles snÄriga resa frÄn ett liv i utanförskap till att idag vara sÄ normal han vill vara. Med humor, vÀrme och berÀttarglÀdje skildrar Pelle Sandstrak sin hÀpnadsvÀckande resa genom den svenska sjukvÄrden, en resa som prÀglas av absurda situationer och livsavgörande slumpartade möten. Han skriver om alla de mÀnniskor som gjorde hans tillfrisknande möjligt; empatiska socialsekreterare, excentriska professorer och en galen begravningsentreprenör. Det Àr en oförglömlig true story med ett happy end.