(0)

Mysteriet med den gamla kartongfabriken

E-Book


Jims sommarlov Àr förstört. Mamma och pappa har bestÀmt sig för att flytta och Jim och hans hund Pax Àr förstÄs tvungna att följa med. Bort frÄn kompisarna, bort frÄn allt som Àr roligt. Som om inte det vore nog ska Jims barnsliga kusin Tanya bo hos dem en tid. Jim brottas med sin dyslexi och försöker först att dölja sina lÀs- och skrivsvÄrigheter för kusinen Tanya.

Under en utflykt hittar Jim, Tanya och Pax en stig som leder rakt in i skogen. De hamnar framför ett övergivet hus. En gammal kartongfabrik. Det visar sig att huset inte Àr sÄ övergivet som de trott. Vad Àr det egentligen som hÀnder dÀr pÄ kvÀllar och nÀtter? Vilka Àr de mystiska mÀnnen som dyker upp och bÀr ut kartonger till vÀntande bilar? Vem Àr galningen som springer omkring i skogen med pistol?

"Under en promenad i skogen upptĂ€cker de tre en tjuvgömma i en gammal kartongfabrik. SpĂ€nningen stiger allt eftersom barnen kommer nĂ€rmare sanningen, men samtidigt utsĂ€tter de sig sjĂ€lva för livsfara. Författarinnan beskriver en ovĂ€ntad vĂ€nskap Ă€rligt och öppet för mellanstadielĂ€sare som gillar att sĂ€tta tĂ€nderna i ett riktigt mysterium.” Publiceras i BTJ-hĂ€ftet nr 11, 2018. Lektör Marie-Helene Klementsson.

-