(60)

Naisten sota

Hörbuch und E-Book


Sota yltÀÀ kaikkialle, makuuhuoneisiinkin.

Ilolinnuista tutut rouva Kukkin tytöt jatkavat elÀmÀÀ tallinnalaisessa bordellissaan Viron neuvostomiehityksen aikana vuonna 1941.

Maailman tapahtumia seurataan kiihkeĂ€sti, Suomen jatkosota alkaa. Virossa ilmiannot ja kyyditykset tihenevĂ€t ja ihmisiĂ€ katoaa. KeskinĂ€inen luottamus horjuu. SelviÀÀkö edes rouva Kukk salaisen poliisin kuulustelusta puhtain paperein? Virolaisten naisten dramaattiseen tarinaan kietoutuvat neuvostoliittolaiset ja saksalaiset – ja muuan maailman tuntema hohdokas amerikkalainen. Itse kullakin on salaisuutensa, toisista löytyy yllĂ€ttĂ€vÀÀ rohkeutta, mutta kaikella on hintansa.

Mart Sander (s. 1967) on virolainen muusikko, ohjaaja, kirjailija, nĂ€yttelijĂ€, taidemaalari ja televisiojuontaja. Kolmiosainen Rouva Kukkin tytöt (Litsid, 2015–2019) on noussut Virossa suureen suosioon, ja sitĂ€ on kiitetty erityisesti taitavasta viihteen ja historian yhdistĂ€misestĂ€. Kirjoista on tehty myös tv-sarja, joka sai 2019 virolaisen vuoden parhaan sarjan EFTA-palkinnon ja on pÀÀssyt kansainvĂ€liseen levitykseen.