(3)

Naisten valssi

E-Book


Varatuomarin harmaat aivosolut aktivoituvat kiristystapauksen ÀÀrellÀ!

KevÀisenÀ sadepÀivÀnÀ varatuomari Pentti Lehikon toimistoon ilmestyy epÀluuloisesti kÀyttÀytyvÀ neiti Kaisa MÀÀttönen. HÀn kÀÀntyy Lehikon puoleen löytÀmÀnsÀ kiristyskirjeen takia, mutta hyvin pian tapaamisen jÀlkeen hÀnet löydetÀÀn murhattuna. Kun myös valokuvaaja Birger Renkanen kuolee vÀkivaltaisesti kotonaan, varatuomari Lehikko tunnistaa, ettÀ kuolemantapaukset liittyvÀt toisiinsa. Mutta miten, ja mitÀ tekemistÀ kirjeessÀ mainitulla Naisten valssilla on kaiken kanssa? JÀljet johtavat pian arkaluontoisten valokuvien ja konnamaisen kiristyksen vyyhtiin, jonka vain varatuomari kumppaneineen voi selvittÀÀ.

Lehikko ratkoo kiperÀÀ valokuva-arvoitusta tunnelmallisessa 1960-luvun HelsingissÀ. Aito salapoliisiromaani on Lehikon tutkimuksista kertovan sarjan kolmas osa.

Varatuomari Lehikko

Nostalgisessa ja jÀnnittÀvÀssÀ sarjassa varatuomari Pentti Lehikko ratkoo murhia vuosisadan puolivÀlin HelsingissÀ.

Uuno Hirvonen, kirjailijanimeltÀÀn Simo PenttilĂ€ (1898–1971), oli suomalainen kirjailija, joka kirjoitti viihteellisiĂ€ seikkailuromaaneja sekĂ€ kĂ€sikirjoitti jĂ€nnityselokuvia. PenttilĂ€n tunnetuimpia teoksia on Punavyö-sarja (1958–1971). HĂ€net palkittiin Pro Finlandia-mitalilla vuonna 1959.