(0)

Nattflygare

E-Book


”Nattflygare” Ă€r första delen i Stormens döttrar, en serie för mellanĂ„ldern om flickor i historiska brytningstider. Det finns en lĂ€rarhandledning till den hĂ€r boken.

Jag vill inte skylla det onda som hÀnde pÄ Anna, men pÄ nÄgot sÀtt gör jag det ÀndÄ. Nu efterÄt minns jag hur det var nÀr hon kom till oss, hur ensam hon verkade, och hur barnslig hennes tunna kropp sÄg ut. Men jag minns ocksÄ hennes hÄrda ögon nÀr de stirrade rakt in i mina.

Kristin bor med sin mamma ÄnggĂ€rd i Älvdalen. Hon har Ă€rvt sin mors talang att bota sjuka och om natten kan hon flyga. DĂ„ kan hon besöka bybor och lĂ€sa deras drömmar. Till deras gĂ„rd kommer fosterbarnet Anna och med henne sĂ€tter ryktesspridningen fart. Kan Kristin anvĂ€nda sina förmĂ„gor för att rĂ€dda de anklagade frĂ„n döden?

I Sverige avrĂ€ttades cirka 400 personer för trolldom och verklighetens hĂ€xprocesser började i Älvdalen 1667. Ofta var det barn och familjemedlemmar som angav varandra. Vad gjorde det med byarna och framför allt – vad gjorde det med barnen?

Sagt om "Nattflygare"

"KÀrnborg skriver rÀttframt och drivet"

Expressen

”En stark och mycket bra bok.”

Nathalie Persson, @npboktips

”Nattflygare” Ă€r första delen i Stormens döttrar. Andra delen ”Alvablot” utspelar sig i Birka under vikingatid och tredje delen ”BudbĂ€rare” utspelar sig i Stockholm under röstrĂ€ttsrörelsens viktiga Ă„r 1911.

Ulrika KĂ€rnborg Ă€r författare, dramatiker och kritiker. Hon har tidigare varit kulturredaktör och ledarskribent pĂ„ DN och Expressen. Ulrika KĂ€rnborg har skrivit flera uppmĂ€rksammade fackböcker och romaner, bland annat biografin Fredrika Bremer (2001), och historiska romanerna ”Myrrha” (2008), Saturnus tecken (2016) och Lejonburen (2021) varav de tvĂ„ senare utspelar sig i stormaktstidens Sverige. För Sveriges Radio Drama har hon bland annat skrivit dramaserien ”Maria VĂ­llas död” som nominerades till Prix Italia. Ulrika KĂ€rnborg debuterade som barn- och ungdomsboksförfattare med serien Stormens döttrar.