(3)

Nio och en halv vecka

Hörbuch und E-Book


Den erotiska klassikern bakom storfilmen

Första gÄngen vi lÄg med varann höll han fast mina hÀnder ovanför huvudet pÄ mig. Jag tyckte om det. Jag tyckte om honom. Han var lynnig pÄ ett sÀtt jag tyckte var romantiskt; han var rolig, intelligent, intressant att tala med och han kunde fÄ mig att njuta.

Elizabeth McNeill har en framstÄende position pÄ ett stort företag nÀr hon inleder en affÀr med en man hon trÀffat. Deras sexuella möten vilar pÄ ett mönster av dominans, och i takt med att deras relation utvecklas spelar de ut allt farligare och mer komplexa sadomasochistiska variationer.

Till sist har Elizabeth gett upp all kontroll över sin kropp – och sitt psyke. Med en kylig distans som ger skildringarna en förhöjd intensitet vecklar Elizabeth McNeill skickligt ut sin berĂ€ttelse och bjuder in lĂ€saren i en hypnotisk, uppslukande vĂ€rld.

Nio och en halv vecka Ă€r en modern erotisk klassiker – filmatiserad 1986, med Kim Basinger och Mickey Rourke i huvudrollerna.

ELIZABETH MCNEILL Ă€r en pseudonym för författaren och journalisten Ingeborg Day [1940–2011], som föddes i Österrike men levde större delen av sitt liv i USA. Hon arbetade bland annat som redaktör för tidskriften Ms. och det Ă€r under den perioden som Nio och en halv vecka [1978] utspelar sig. 1986 gjordes en filmatisering av boken, med Kim Basinger och Mickey Rourke i huvudrollerna.