(25)

Nousukas

Hörbuch und E-Book


KenkÀtehtailija Samuel Fairbrother rikastuu yllÀttÀen. Samuel pÀÀttÀÀ, ettÀ hÀnellÀ ja hÀnen perheellÀÀn pitÀÀ olla myös varallisuuden mukainen asuinpaikka. Samuel pÀÀtyy ostamaan kartanon.

Kartanon mukana tulee myös hovimestari Maitland. Hovimestarin mielestĂ€ Samuel on kuitenkin vain nousukas, sillĂ€ ylĂ€luokkaisuutta ei voi ostaa rahalla – puuttuuhan Samuelilta esimerkiksi kĂ€ytöstavat.

"Nousukas" on Catherine Cooksonin vuonna 1998 julkaistu viihteellinen romaani. Cookson kÀsittelee teoksessaan muun muassa Englannin luokkayhteiskuntaa.

Catherine Cookson (1906–1998) oli englantilainen kirjailija. HĂ€n julkaisi uransa aikana miltei sata romaania. HĂ€nen ensimmĂ€inen romaaninsa "Katie – kaidan tien kulkija" julkaistiin vuonna 1950. Cooksonin romanttisia kirjoja on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta. Kirjoja on kÀÀnnetty yli 20 kielelle. rnrnCooksonilla itsellÀÀn oli työlĂ€istausta. HĂ€nen historiallisissa rakkausromaaneissaan ei kuvata ylhĂ€isöÀ, vaan sankarittarilla on yleensĂ€ vaatimaton tausta. Hahmot kuitenkin taistelevat paremman elĂ€mĂ€n puolesta.


Sprecher*in: Johanna Valle

Dauer: