(0)

Nousukas

E-Book


Kun kuvernöörin entinen sisÀpiika menee naimisiin hyvÀpalkkaisen merimies Toivosen kanssa, hÀn laittaa uuden kotinsa luodon hienoimmaksi. TÀstÀ lÀhtien hÀnet tunnetaan Toivoskana. Pariskunnan ainoa lapsi Maiju on Toivoskan silmÀterÀ, ja tyttö kasvaa kuin lasikuvussa. HÀnestÀ kehittyy ujo, arka ja haaveileva tyttö, joka saa seurustella vain kukkien, korujen, auringonsÀteiden ja lumivalkoisten pöytÀliinojen kanssa. Myöhemmin Toivoska ajaa pois kaikki Maijun kosijat, sillÀ hÀnen tytölleen kelpaa vain menestynyt mies; vÀhintÀÀn alaperÀmies, mutta mielellÀÀn kapteeni.

Äiti ei kuitenkaan voi pÀÀttÀÀ kaikesta Maijun elĂ€mĂ€ssĂ€. ErÀÀnĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ heidĂ€n ovelleen ilmestyy poikkeuksellisen komea mies, likaisella konepajalla työskentelevĂ€ Pertti Hagert – eikĂ€ mikÀÀn ole Toivoskan ja Maijun elĂ€mĂ€ssĂ€ enÀÀ entisellÀÀn.

K. A. JĂ€rvi (1869–1942) oli suomalainen kirjailija. HĂ€n oli ammatiltaan kansakoulunopettaja. JĂ€rven teokset kuvaavat erityisesti suomalaisen köyhĂ€listön elĂ€mÀÀ. Monet niistĂ€ sijoittuvat maaseudulle. JĂ€rven tunnettuja teoksia ovat muun muassa "Loinen" sekĂ€ "Akilles".