(2)

Og til sidst vinder Tyskland

Hörbuch und E-Book


Underholdende kulturbog om tysk fodbold og nationalfĂžlelse er den begavede ledsager til alle sportsidioter ved sommerens EM-slutrunde.

Fodbold er et simpelt spil.

22 mand jagter en bold i 90 minutter.

Og til sidst vinder Tyskland.

Den engelske fodboldlegende Gary Lineker har formuleret slutrundernes uskrevne grundlov. At tyskerne altid dominerer, nĂ„r de bedste landshold mĂždes i kampen om en plads i historiebĂžgerne. Die Nationalmannschaft – den traditionsrige tyske landsholdstrup – har deltaget i samtlige VM-slutrunder siden 1954. Over halvdelen af gangene har det nĂ„et mindst semifinalen. Fire gange har de vundet VM-titlen. Tre gange EM.

Men de senere Är har fÞrt til hurtige og pinagtige exit. Ved VM i 2018, ved EM i 2021 og mest traumatiserende ved VM i 2022 med nederlaget til fodboldminiputten Japan. For fÞrste gang har det tyske fodboldforbund fyret en siddende Bundestrainer. Og nu, i den dybeste fodboldskrise nogensinde, stÄr fodboldmastodonten med vÊrtskabet for EM.

Mikael Busch er tysklandskender og fan af Fußball siden sin barndom, dengang Beckenbauer gjorde sine landsmĂŠnd fodboldgale og knĂŠsatte en nationalsport i et land lammet af skam over nazismen. Med sin bog om tysk landsholdsfodbold siden krigen fĂ„r du den ultimative og uundvĂŠrlige introduktion til tysk fodbold, tysk kultur, de stĂžrste spillerprofiler, fra Der Kaiser til Klinsi og Jogi – og ikke mindst de bedste anekdoter fra banen og udenfor.