(0)

Om pub-kravleri i London

E-Book


"Da ordet ’pub-kravleri’ egentlig ikke findes pĂ„ dansk – og af sĂŠrdeles gode grunde slet ikke kan findes pĂ„ dansk, fordi de vigtigste prĂŠmisser savnes – vil det vĂŠre pĂ„ sin plads indledningsvis at bemĂŠrke, at det er en direkte oversĂŠttelse af det engelske: ’pubcrawling’.

Det betyder strengt taget ikke andet end at tage sig en lystig aften, vandre fra pub til pub og tage Ă©n eller to-tre drinks hvert sted, men udĂžvere af denne ĂŠdle og interessante sport ender ofte nok i en slags firbenet tilstand af fremdrift."

Henning V. Ringsted beskriver med varme og et glimt i Þjet det fÊnomen, han igen og igen havde bevidnet under sin tid i London, men som ved bogens udgivelse i 1968 endnu ikke var nÄet til Danmark. Pubcrawl er sidenhen blevet en ganske populÊr disciplin blandt danskerne, men det gÞr det ikke mindre fornÞjeligt at lÊse om fÊnomenet hos Henning V. Ringsted.

Henning Vibe Ringsted (1907-1983) var en dansk forfatter og journalist, der er sÊrligt kendt for sit arbejde som krigskorrespondent for dagbladet Politiken i Berlin under anden verdenskrig. Han har skrevet et vÊld af bÞger om europÊisk kultur samt erindringer og noveller. Henrik V. Ringsted modtog i 1945 som den fÞrste nogensinde Cavlingprisen for sit enestÄende journalistiske virke.