(0)

Onde blomster

E-Book


Hvad sker der, nÄr man plukker onde blomster? Hvad skal man sige i sin Äbningstale, nÄr ens fine, nye museum er sunket i jorden? Og hvad stiller man op, nÄr man har glÊdet sig til at opleve Dovers hvide klipper, men er forhindret af sin egen dÞd? Det er den slags spÞrgsmÄl, personerne tumler med i Gunnhild Øyehaugs noveller. Den norske forfatter er internationalt anerkendt for sine korte tekster, hvor perspektivskift og overraskende udviklinger lurer i hver eneste sÊtning.

”Onde blomster” indeholder 25 noveller, der bĂ„de lĂŠner sig op ad genrens konventioner og bryder alle dens regler. Med vanlig sans for sammenstĂždet mellem det, der er normalt, og det, der normalt er umuligt, skriver Øyehaug om kĂŠrlighed, dĂžd, forvandling og Ă„l.

Om forfatteren:

Gunnhild Øyehaug (f. 1975) er forfatter og underviser ved skrivekunstakademiet i Bergen. Hun debuterede i 1998 og har siden udgivet bÄde romaner, digte, essays og noveller. Hun slog igennem med den anmelderroste roman "Vente, blinke" (da. 2010), som vandt Sultprisen i Norge og blev nomineret til den amerikanske National Book Award. Hendes bÞger er oversat til engelsk, tysk, hollandsk og svensk.