(0)

Onnellistentie

E-Book


ONNELLISTENTIE on kertomus ihmisen halusta sovittaa menneisyys ja nykyisyys toisiinsa lÀhes mahdottomissa olosuhteissa. Se kertoo rakkauden ja yhteisön merkityksestÀ ja voimasta ihmiselle. Kenen tarinoita me kerromme ja kenen ehdoilla? Onko meillÀ oikeutta tehdÀ niin?

Suomalaisella Katilla ja hÀnen puolisollaan Davella on New Yorkissa Hudson-joen varrella kaunis, historiallinen puutalo. Pari elÀÀ idyllistÀ elÀmÀÀ tarinoiden talossa luovaa työtÀ tehden.

Onneen tulee sÀrö, kun Dave lÀhtee tekemÀÀn dokumenttia Newtokin saarelle Alaskaan, jossa alkuperÀisheimon olemassaoloa uhkaavat pahenevat myrskyt ja tulvat. Kati saa pian tietÀÀ isosiskonsa Kertun tekevÀn kuolemaa. Katin tyhjentÀessÀ heidÀn lapsuudenkotiaan kaukana Kontulassa, Kati kÀy lÀpi elÀmÀÀnsÀ Cold SpringsissÀ, lapsuuttaan ja nuoruuttaan, suhdettaan ÀitiinsÀ ja New Yorkissa asuneeseen Àidin isosiskoon, Tyyne-tÀtiin. Perheiden kauan vaietut salaisuudet alkavat paljastua.

KestÀÀkö onnellisten talo? Ja jos kestÀÀ, niin millÀ hinnalla.

Kirsi-Marja HÀyrinen-Beschloss (s. 1960) on toimittaja, joka asuu perheineen Yhdysvalloissa. HÀnellÀ on monipuolinen tausta kirjoittavana toimittajana niin suomalaisessa kuin amerikkalaisessakin mediassa.

HÀyrinen-Beschloss vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Helsingin Kontulassa, asui nuorena Lontoossa, palasi opiskelemaan Helsingin yliopistoon, jonka jÀlkeen hÀn muutti New Yorkiin, tarinoiden kaupunkiin. Ja tapahtui se, minkÀ ei olisi pitÀnyt tapahtua. HÀn tapasi miehen. HÀntÀ kiinnostaa identiteettiin liittyvÀt kysymykset: mitkÀ kokemukset ja asuinpaikat tekevÀt henkilöstÀ sen, joka tÀstÀ lopulta tulee.

Onnellistentie on HĂ€yrinen-Beschlossin esikoisromaani.