(455)

Operaatio Polar: Salaisen sodan salaiset partiot

Hörbuch und E-Book


EletÀÀn vuotta 1948. Sodan pÀÀttymisestÀ on jo muutama vuosi. Puolustusvoimat toimii niukkuudessa. Sodassa tehokkuutensa nÀyttÀnyt tiedustelu on ajettu alas, parhaimmat osaajat ovat poistuneet maailmalle ja tekniset toimintamahdollisuudet on leikattu lÀhes olemattomiin. Kuitenkin itsenÀinen valtio tarvitsee tietoa pÀÀtöstensÀ pohjaksi.

Tiedusteluosaston harvalukuinen miehistö kÀynnistÀÀ salaisen ohjelman. EntisiÀ kaukopartiomiehiÀ vÀrvÀtÀÀn salaa amerikkalaisten palkkalistoille suorittamaan tiedustelua itÀrajan takana. Suomalaiset kÀyttÀvÀt suurvaltojen kasvavaa keskinÀistÀ epÀluuloa hyvÀkseen ja antavat amerikkalaisten tehdÀ likaisen työn. Jos kÀry kÀy, syy lankeaa heidÀn niskaansa.

Salainen partiotoiminta kÀynnistyy kesÀllÀ 1948 Yhdysvaltojen lÀhettÀessÀ kaukopartiomiehiÀ tiedusteluretkille Neuvostoliittoon. Samalla paljastuu yksi kylmÀn sodan kynnyksellÀ elÀvÀn maailman suurista salaisuuksista.

Ville Kaarnakari on toiminut strategiasuunnittelijana viestinnÀn maailmassa. Sotilasarvoltaan hÀn on reservin majuri. Kirjailija on palvellut myös rauhanturvaajana LÀhi-IdÀssÀ. Kaarnakarin luoma omaperÀinen faktan ja fiktion tehokkaasti sekoittava "operaatio-sarja" paljastaa salattuja tarinoita sotiemme merkittÀvimmistÀ tapahtumista. Kaarnakari on julkaissut 14 teosta.