(1)

Operaatio Punainen palo

E-Book


Voiton pĂ€ivĂ€n juhlissa Moskovassa venĂ€lĂ€inen sotilas Andrei Kozlov lĂ€hestyy yllĂ€ttĂ€en ja vaivihkaa virolaista sotilasasiamiestĂ€ Andres KĂŒttia. Pian Andres KĂŒtt ja Kozlovin vaimo Irina Kozlova ovat jo hurjalla pakomatkalla Viron kautta Suomeen. Kozlovalla on elintĂ€rkeitĂ€ tietoja Suomen Suojelupoliisille vietĂ€vĂ€ksi. Mutta VenĂ€jĂ€n FSB haluaa keinoja kaihtamatta estÀÀ Kolzlovan paon ja tietojen vuotamisen. Tuloksena onkin useampia taistelutilanteita ja kidnappaus Viron maaperĂ€llĂ€.

Maailman poliittinen tilanne kiristyy ja VenÀjÀn ilmavoimat tekee toistuvia ilmatilaloukkauksia Pohjoismaiden ja Baltian yllÀ. Puolustusvoimat ja valtionjohto ovat jatkuvassa valmiustilassa.

Erikoiskoulutetut venÀlÀiset Spetsnaz-ryhmÀt tulevat tiedustelutehtÀviin Suomeen. Ryhmien tehtÀvÀnÀ on valtion ylimmÀn johdon eliminoiminen ja sÀhkön jakelun lamaannuttaminen. Samaan aikaan suomalainen sissiryhmÀ mÀÀrÀtÀÀn tarkkailemaan salaa Karjalan kannaksella jÀrjestettÀvÀÀ suurta venÀlÀistÀ sotaharjoitusta. MyöhemmÀssÀ vaiheessa tehtÀvÀ laajenee Pietariin, jossa otetaan kuolettavat, ratkaisevat askeleet Punaisen palon torjumiseksi.

Kun Andrei Kozlovin tyrmistyttÀvÀt tiedot operaatio Punaisesta palosta viimein saavuttavat Suomen valtionjohdon, alkaa 2000-luvun jÀrkyttÀvin ja hektisin ajanjakso. Suomi joutuu vÀlittÀmÀÀn Punaisen palon kauhuskenaarion tietoja muille LÀnsimaille samalla kun se huomaa itse joutuneensa tÀysimittaiseen sotatilaan. HirveÀt taistelut alkavat, mutta Suomen armeija on valmiina puolustukseen. Suomi saa myös tukea lupaavan puhelun Yhdysvalloista.

Vaikka sota saadaankin lopetettua yhden pÀivÀn rajujen taistelujen jÀlkeen, ei kirjan jÀnnitys lopu. KetkÀ lopulta olivat Punaisen palon moottorina? LöydetÀÀnkö heidÀt? Saadaanko heidÀn toimintansa estettyÀ jatkossa? YllÀttÀvÀt kÀÀnteet jatkuvat kirjan viimeiselle riville asti.