(0)

Pakenijat

E-Book


Kaksi vankia pakenee putkasta mutta lÀhtee vastakkaisiin suuntiin: tumma hautoo sydÀmessÀÀn kostoa, murhaa ja raiskausta, koska kokee itsensÀ edelleen vangiksi. Vaalea karkuri on puolestaan pÀÀttÀnyt tehdÀ sovinnon menneisyyden kanssa. HÀn kulkee hukkuneen tytön kuva taskussaan erÀmaahan ja saa siellÀ tehtÀvÀn, jonka suorittaminen vaatii sisua ja lujuutta. Vain sillÀ tavoin kuolleet voivat pÀÀstÀ sopuun elÀvien kanssa, ja vain sillÀ tavoin vanki voi saada vapautensa takaisin.

Ihmisen sisÀllÀ kytee voimia, jotka saattavat irti pÀÀstessÀÀn tuhota kaiken. Miehen sielunelÀmÀÀ luotaava romaani kuvaa tÀtÀ tuhovoimaa, vihaa, mutta myös sen vastakohtaa, kaiken lepyttÀvÀÀ rakkautta.

Juhani SyrjÀ (s. 1943) on suomalainen kirjailija. HÀnet tunnetaan syvÀluotaavista romaaneistaan, joiden miespÀÀhenkilöt etsivÀt itseÀÀn ja kieltÀytyvÀt seuraamasta sovinnaisia elÀmÀnpolkuja. Myös luonto ja työnteko korostuvat SyrjÀn tuotannossa keskeisinÀ aineksina. SyrjÀ on kirjoittanut romaanien ohella myös esseitÀ ja aforistisia kirjoituksia.