(8)

Pataruokaa

E-Book


Rakastettu keittokirja tÀydentyy uusin ohjein.

Pataruokaa on moderni klassikko, joka kuuluu jokaisen hitaan ruoanlaiton ystÀvÀn kirjahyllyyn. Uusi laitos sisÀltÀÀ jo suosikeiksi nousseiden reseptien lisÀksi yhdeksÀn uutta ohjetta maalta ja mereltÀ.

Pataruokaa herÀttÀÀ henkiin unohtuneen ruoanlaittokulttuurin ja kannustaa hitaaseen mutta helppoon ruoanlaittoon. Kirja paljastaa pataruokien salat aina sopivimman lihan valitsemisesta mausteiden ennakkoluulottomaan kÀyttöön ja nÀyttÀÀ, miten vaivatonta erilaisten pataruokien valmistus on, kun alkuvalmistelujen jÀlkeen uuni hoitaa loput. Pataruokaa on kokille, joka tavoittelee reheviÀ makuja ja rakastaa pitkiÀ illanistujaisia. Reseptit vievÀt makumatkalle eurooppalaisista klassikoista muun maailman keittiöiden syleihin.

Meri-Tuuli VÀntsi on kokki ja ruokavaikuttaja. HÀneltÀ on julkaistu myös Mökin keittokirja (2015) ja Pipsa Hurmerinnan kanssa tehty Samassa LiemessÀ (2018). Meri-Tuuli jakaa ruokafilosofiaansa mieluiten jÀrjestÀmÀllÀ illalliset ja nostamalla pöydÀn keskelle padallisen makuja, tarinoita ja rakkaudella tehtyÀ ruokaa.

Kirjan kuvat on ottanut maalauksellisista kukkakuvistaan tunnettu valokuvaaja ja taiteilija Kreetta JÀrvenpÀÀ, jonka töitÀ on esillÀ nÀyttelyissÀ sekÀ hÀnen suositulla Instagram-tilillÀÀn.