(0)

Paulistansk delirium

E-Book


"Nogle facts. Ikke dem alle. Uden konklusioner. For den der accepterer mig er begge dele unyttige. De nysgerrige vil have den fornĂžjelse at kunne studere mine konklusioner ved at konfrontere vĂŠrk og facts. For den, der afviser mig, er det spildt mĂžje at forklare, hvad vedkommende afviser, inden han har lĂŠst det."

"Paulistiansk delirium" fra 1922 er en af de mest indflydelsesrige digtsamlinger i moderne brasiliansk poesi. Den bestĂ„r af digte i alle mulige forskellige former: Nogle er inddelt i de traditionelle vers og strofer, mens andre er monologer, dialoger, sammenblanding af alt muligt forskelligt – kort sagt, modernisme, nĂ„r det er bedst!

MĂĄrio de Andrade (1893-1945) er en af Brasiliens stĂžrste digtere. Hans bog "Paulistiansk delirium" fra 1922 anses som startskuddet til den moderne brasilianske poesi, og hans vĂŠrker har haft enorm indflydelse pĂ„ brasiliansk litteratur. Udover at vĂŠre digter var MĂĄrio de Andrade musikolog, fotograf, forfatter samt kunsthistoriker og –kritiker.