(4)

Pelko- ja kauhutarinoita

E-Book


Moni Lontoon seurapiireissĂ€ tiesi, ettĂ€ kirurgi Douglas Stone tapaili lady Sannoxia, varattua naista. Suhde ei olisi luultavasti muuten herĂ€ttĂ€nyt sen enempÀÀ kiinnostusta, jollei erÀÀnĂ€ pĂ€ivĂ€nĂ€ olisi tapahtunut jotain perin poikkeuksellista. Stone nimittĂ€in hĂ€lytettiin leikkaamaan muuan naisen kasvoja – naisen turkkilainen aviomies kertoi, ettĂ€ nainen oli saanut myrkkyĂ€ alahuuleensa ja naisen kasvoja oli pakko leikata. Stone oli valmis auttamaan naista – eikĂ€ ymmĂ€rtĂ€nyt, ettĂ€ leikkauksella olisi yllĂ€ttĂ€en vaikutusta myös hĂ€nen omaan sivusuhteeseensa...

"Lady Sannoxin tapaus" on yksi karmivista novelleista Arthur Conan Doylen kokoelmassa "Pelko ja kauhutarinoita". Lady Sannoxin lisÀksi kokoelmassa tutustutaan muun muassa kahteen arkeologiin, joiden tutkimusmatka katakombiin saa jÀrkyttÀvÀn kÀÀnteen. Kokoelma sisÀltÀÀ yhteensÀ 13 hyytÀvÀÀ novellia.

Arthur Conan Doyle (1859–1930) oli skotlantilainen kirjailija ja lÀÀkĂ€ri. HĂ€n kirjoitti monipuolisesti kauno- ja tietokirjallisuutta, mutta tunnetuimmaksi hĂ€n on tullut Sherlock Holmesin luojana.

Sherlock Holmes ja tohtori Watson esiintyivÀt jo Doylen esikoisromaanissa "Punaisten kirjainten arvoitus", joka julkaistiin vuonna 1887.