(285)

Pelon liekit

Hörbuch und E-Book


Kaikki pelissĂ€ – firma, perhe ja henki

Viides Vitikka-dekkari Pelon liekit jÀttÀÀ tuskin aikaa sivun kÀÀntÀmiselle. Koukuttavasta kerronnasta ja nopeista kÀÀnteistÀ tunnettu kirjailija Matti Laine pitÀÀ pihdeissÀÀn sekÀ lukijansa ettÀ pÀÀhenkilönsÀ.

Laitonta venekauppaa pyörittÀvÀn Elias Vitikan Firma on ajautunut velkoihin. LuottoystÀvÀn kuolema painaa miehen mieltÀ matalaksi, eikÀ parisuhdekaan kukoista. Mutta mustissa vesissÀ rÀmpiminen keskeytyy, kun joku survaisee pistoolin piipun Vitikan kylkiluiden vÀliin ja ilmoittaa tarvitsevansa tÀmÀn apua.

SyrjĂ€isestĂ€ röttelöstĂ€ henkensĂ€ kaupalla paennut vanki jÀÀ kiinni. ViimeisenĂ€ oljenkortenaan hĂ€n uhkaa vainoajaansa Vitikan kostolla. ”IkĂ€vĂ€ tuottaa sulle pettymys”, kuuluu ÀÀni varjoista, ”mutta Elias Vitikka on kuollut". Sitten ysimillisen laukaus halkaisee metsĂ€n hiljaisuuden.

Viides Vitikka-dekkari jÀttÀÀ tuskin aikaa sivun kÀÀntÀmiselle. Ehtiikö Vitikka, vai ehtiikö ensin kuolema? Koukuttavasta kerronnasta ja nopeista kÀÀnteistÀ tunnettu kirjailija Matti Laine pitÀÀ pihdeissÀÀn sekÀ lukijansa ettÀ pÀÀhenkilönsÀ. Kummankin mieltÀ kÀrventÀvÀt epÀilykset, ja kummankin sydÀnalassa roihuaa pelko.

Matti Laine (s. 1976) on helsinkilÀinen kirjailija, kÀsikirjoittaja ja nÀyttelijÀ. KÀsikirjoittajana hÀnet tunnetaan mm. Kultainen Venla -palkitusta Paratiisi-tv-sarjasta. Vuosien varrella Laine on myös nÀytellyt useissa tv-sarjoissa, elokuvissa ja teatteriproduktioissa.

Kuolemanloukku on kuudes osa Elias Vitikasta kertovassa monikerroksisessa ja nopeakÀÀnteisessÀ rikosromaanisarjassa. Edelliset osat ovat Pahojen miesten seura, Merkitty mies, Pahuuden hinta, Tappajan vaisto ja Pelon liekit.