(16)

Pienet traumat: Henkisten haavojen suuret vaikutukset

Hörbuch und E-Book


Kun mikÀÀn ei vaivaa mutta kaikki on vÀhÀn pielessÀ

Psykologi Meg Arroll kertoo kirjassaan Pienet traumat, kuinka tunnistamme vastoinkÀymisten vaikutukset ja kÀÀnnÀmme ne vahvuuksiksemme.

Tuntuuko sinusta siltÀ, ettÀ kuljet elÀmÀsi lÀpi kuin unessa, kykenemÀttÀ osallistumaan siihen tÀysipainoisesti? EttÀ mikÀÀn elÀmÀssÀsi ei varsinaisesti ole vialla, mutta silti kaikki tuntuu vaikealta? SyynÀ voivat olla pienet traumat, joita et ole edes huomannut saaneesi. Sellaisia voivat olla esimerkiksi kiusatuksi joutuminen, Àkillinen ympÀristön vaihdos, suorittamispaine ja taloudelliset huolet.

Jos tiedostat nÀmÀ sinua vaivaavat elÀmÀn kolhut, voit kÀÀntÀÀ ne vahvuuksiksesi muodostamalla psykologisen immuniteetin, joka auttaa sinua selviytymÀÀn myös tulevista isoista traumoista. Kirjassa psykologi Meg Arroll soveltaa ongelmien kÀsittelyyn kolmivaiheista lÀhestymistÀ: tiedostaminen, hyvÀksyminen ja toiminta. HÀn kÀyttÀÀ pieniÀ traumoja esitellessÀÀn esimerkkitapauksia potilaistaan ja tarjoaa myös harjoituksia, joilla lukija voi kÀsitellÀ omia vastaavia pieniÀ traumojaan.