(0)

Pigebarn

E-Book


I Pigebarn tages vi med pÄ en indre rejse, hvor vi fÄr mulighed for at stifte bekendtskab med en fortid med seksuelle overgreb, fascinerende fortrÊngningsmekanismer, anoreksi og et spinkelt hÄb om en dag at fÄ et normalt liv trods fortidens overgreb og efterfÞlgende liv med en spiseforstyrrelse.

Mette Bluhme skriver Äbent og rÄt, om hvordan hun tackler et liv med dissociation og psykoser, hvor hele hendes verden slÄr en koldbÞtte, der fordrejer hendes syn pÄ sig selv og sin omverden, og lÊseren fÄr et unikt indblik i, hvordan et kaotisk fÞlelsesliv leves og overleves.

Pigebarn er en Êrlig fortÊlling, om hvad seksuelle overgreb kan gÞre ved et menneske, og handler om de kampe, der dagligt skal kÊmpes i hÄbet om en skÞnne dag at genvinde en normal tilvÊrelse. Pigebarn er en erindringsbog fuld af lÊngsel og angst, men ogsÄ en bog med hÄb og kÊrlighed.

Uddrag af bogen

”Pige er sĂždt og uskyldigt. Det er naivt, lyshĂ„ret og har store blĂ„ Ăžjne. Pige bĂŠrer kjole med rĂžde polkaprikker og danser med vinden i det hĂžje grĂŠs pĂ„ engen en sommerdag. Pige er aldrig blevet rĂžrt ved, hun ved ikke meget om den verden, hun skal blive voksen i, og hun ved ikke, at der stĂ„r en farlig mand og lurer pĂ„ hende i det hĂžje grĂŠs, klar til at hive hende ind i de voksnes verden. Den pige, der for altid forbliver en pige, vil ogsĂ„ altid vĂŠre uberĂžrt og uskyldig. Hun vil aldrig blive en del af den verden, som den farlige mand tvinger hende ind i. Hun vil aldrig mindes den smerte, han pĂ„fĂžrte hende, nĂ„r han tog alt fra hende.”

Om forfatteren

Mette Bluhme (f. 1983) er uddannet sygeplejerske og bosat pÄ MÞn. Hun arbejder til daglig pÄ en psykiatrisk afdeling. Mette har lidt af anoreksi, siden hun var 14, og gÄr i dag i intensiv psykoterapi. Mette debuterede i 2014 med Perler pÄ en snor, som er en erindringsbog. Pigebarn er en efterfÞlger til denne.