(0)

Piratpigen Mary Read

E-Book


Bogen Piratpigen Mary Read udkom oprindeligt i 2010 pÄ Borgens Forlag. Det er fÞrste af to bind i serien Piratpigen Mary Read.

Historien foregÄr blandt pirater. I 1690 er Marys far dÞd pÄ havet. Hendes rige farmor har lovet at betale for sit barnebarns skolegang, men kun hvis barnebarnet er en dreng. Derfor klÊder Marys mor hende ud som sin sÞn og giver hende strenge ordrer om aldrig at afslÞre sin hemmelighed for nogen.

Mary kommer pĂ„ drengeskole og klarer sig godt – bare ikke i timerne. I stedet drĂžmmer hun om at rejse ud pĂ„ de store have ligesom sin far. Og da chancen byder sig, tager hun hyre som skibsdreng pĂ„ et engelsk handelsskib.

Da Marys skib bliver kapret af pirater vĂŠlger hun at slutte sig til sĂžrĂžverne ligesom hovedparten af besĂŠtningen. Hun finder snart ud af, at hun godt kan lide livet som pirat. Men hun mĂ„ stadig passe meget pĂ„ for ikke at blive afslĂžret som den, hun er – en kvinde om bord pĂ„ et skib betyder nemlig ulykke.

Denne bog er det fÞrste af to bind, der fortÊller historien om piratpigen Mary Read. BÞgerne bygger pÄ virkelige personer og begivenheder. Virkelighedens Mary Read levede fra omkring 1690 til 1721 og var en af de fÄ kvindelige pirater, man kender til.