(0)

Rakas Michele

Hörbuch


Italialaisen nykykirjallisuuden mestarin riipaisevan kaunis kirjeromaani.

Michele on joutunut poliittisen toimintansa vuoksi pakenemaan Italiasta Englantiin. HĂ€nen poissaolonsa muodostuu kuiluksi, jonka ympĂ€rille niin kotiin jÀÀneen perheen elĂ€mĂ€ kuin romaanikin jĂ€rjestyvĂ€t. Äiti kirjoittaa nalkuttavia kirjeitĂ€ pojalleen, Angelica-sisko kaipaavia, entinen kumppani kertoo Michelelle kirjeessĂ€ pojan syntymĂ€stĂ€, pojan, joka saattaa olla hĂ€nen.

Michelen sotkuja selvittÀmÀÀn jÀtetty perhe ja ystÀvÀpiiri valittaa, surkuttelee, kiusoittelee ja suree kamppaillen urheasti yhteen liittyvien elÀmien isommista ja pienemmistÀ vaaroista. Samalla kirjeissÀ ja tarkkanÀköisissÀ kuvauksissa muuttuvan maailman keskellÀ elettÀvÀstÀ tavallisesta arjesta piirtyy monisÀikeinen kuva perhepiiristÀ, jossa jokainen hetki ja ihminen on erilainen riippuen siitÀ, kenen nÀkökulmasta katsotaan.

Rakas Michele on terÀvÀ ja suorapuheinen romaani ihmisistÀ, jotka vaikeneminen on ajanut yksinÀisyyteen ja vieraannuttanut toisistaan, ja suhteista, jotka olosuhteiden muuttuessa rakentuvat entisten raunioille. Kirjan on suomentanut Elina Melander.

Natalia Ginzburg on 1900-luvun merkittÀvimpiÀ italialaiskirjailijoita. HÀnen laajaan kirjalliseen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, pienoisromaaneja, novelleja, esseitÀ ja nÀytelmiÀ. Kirjailijanuransa lisÀksi hÀn toimi kustannustoimittajana ja kÀÀntÀjÀnÀ ja oli Italian parlamentin jÀsen vuosina 1983-1987. Ginzburgilta on julkaistu aiemmin kaksi romaania, joista omaelÀmÀkerrallinen Kieli jota puhuimme, jonka Aula julkaisi 2021, oli arvostelumenestys.


Sprecher*in: Markus Niemi

Dauer: