(5)

Raudanluja

E-Book


Rauhaa rakastava Sirpin saarivaltio on hankalassa tilanteessa. Sodan uhka leijuu ilmassa, ja samalla maan hallitsija Moiri sairastuu vakavasti. Sijaishallitsijaksi kohoaa hÀnen avustajansa Raino, joka on kuitenkin vielÀ nuori hallitsemaan.

SodankĂ€ynti on saanut myös uuden uhkaavan piirteen – pronssiaseista on siirrytty rauta-aseisiin, joilla saa aikaiseksi entistĂ€ enemmĂ€n tuhoa. Onnistuuko Raino pitĂ€mÀÀn Sirpin poissa sodista? Kun Vuorimaahankin hyökĂ€tÀÀn, joutuu myös Rainon isĂ€ Verraka palaamaan entiseen asemaansa Vuorimaan sotapÀÀlliköksi.

"Raudanluja" on yhdeksÀs osa lumoavassa nuorten fantasiasarjassa "Vuorileijonan varjo".

\"Vuorileijonan varjo\" on valloittava suomalainen nuorten fantasiasarja, joka on saanut myös Topelius-palkinnon. Sarja kuljettaa lukijan mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa elÀmÀ tÀyttyy seikkailuista, sodista ja rakkaudesta.

Taru (s.1944) ja Tarmo (s.1950) VÀyrynen ovat paitsi kirjailijoita, myös pariskunta. He ovat julkaisseet romaaneja niin yhdessÀ kuin erikseen. VÀyryset tunnetaan erityisesti lasten- ja nuortenkirjoista, kuten "Vuorileijonan varjo"-sarjasta.