(12)

Rautaruukin mysteeri

Hörbuch und E-Book


Bergforsin Rautaruukin sulattamoon pestataan uusi työntekijÀ, Jussi Hillo. RehellisestÀ ulkokuoresta huolimatta Hillolla on salaisuuksia ja viekkaita suunnitelmia. Hillo pÀÀttÀÀ anastaa työntekijöiden palkat, ja sitÀ varten hÀnen on surmattava mestari Andersson.

Mestari Anderssonin katoaminen herÀttÀÀ ruukissa suurta ihmetystÀ, ja lopulta tapausta tutkimaan kutsutaan nimismies. Nimismies ei onnistu selvittÀmÀÀn tapausta, mutta 17-vuotiaat Yrjö ja Niilo eivÀt luovuta. He jatkavat tutkimuksia ja kutsuvat apuun komisario Erik Korven.

KekseliÀÀssÀ salapoliisiromaanissa lukija pÀÀsee seuraamaan rikosmysteerin kehittymistÀ sekÀ konnan ettÀ salapoliisin nÀkökulmasta. Mukaansatempaava romaani sopii sekÀ aikuisille ettÀ nuorille.

Kaarlo Arvid Erho (1905‒1967) aloitti kirjallisen uransa kirjoittamalla sotatarinoita, ja myöhemmin hĂ€n siirtyi salapoliisitarinoihin. HĂ€n toimi myös toimittajana ja teatteriohjaajana. Kirjoittaessaan nĂ€ytelmiĂ€ ja nuortenkirjoja Erho kĂ€ytti myös salanimiĂ€ Kalle Rae ja Erik Karlsson.