(0)

Renegater

E-Book


Med "Renegater" er Klas Östergren kommet til finalen pĂ„ sit storvĂŠrk, der startede med "Gentlemen" i 80’erne og fortsatte med "Gangsters" i 2005. I "Gentlemen" er hovedpersonen Henry Morgan sĂŠrligt fascinerende – en verdensmand med en kĂŠmpelejlighed pĂ„ Hornasgatan i

Stockholm, hvor natten altid er ung, og i "Gangsters" kom forklaringen pÄ Henry Morgans mystiske forsvinden.

FortÊlleren i "Renegater", som gÄr igen fra de foregÄende bÞger, ser ud over markerne fra sin gÄrd i det sydlige Sverige. Det er forÄret 2018, en begivenhedsrig tid. I det fjerne ser han en skikkelse, som virker underligt bekendt. Og ganske rigtigt: Det er Henry Morgan. Han er pÄ pilgrimsvandring gennem Europa, fra Wien og pÄ vej op til Lapland for at se sin sÞn. Og hans ankomst fÄr selvfÞlgelig konsekvenser.

Om forfatteren:

Klas Östergren (f. 1955) debuterede i 1975 med romanen "Attila" og har siden udgivet over tyve romaner og samlinger med noveller og artikler. Han har desuden oversat bĂ„de prosa og dramatik, samt skrevet manuskripter til film og tv. Östergren har vundet en lang rĂŠkke priser i Sverige, og hans bĂžger er oversat til mere end tyve sprog.