(0)

Rubert Den Sidste

E-Book


”Det var i Turaniens hovedstad Orka, i parlamentsbygningen pĂ„ slotspladsen, den dag da efterretningen om kong Ruperts dĂžd pĂ„ Miramar var blevet kendt i byen.

Ved et Äbent vindue pÄ fÞrste sal stod dr. Egon Svoboda og nogle fÄ af hans nÊrmeste venner inden for det radikale parti og sÄ over mod den tÊppebehÊngte balkon i kongeflÞjen.

Klokken tolv ville den nye konge vise sig for folket og sĂ„ledes fuldkomme Ă„rhundredgammel skik.”

Det gamle og traditionsbundne kongerige Turanien stÄr over for et tronskifte. Den unge kronprins Rupert tiltrÊder tronen, mens kongeriget stÄr ved en skillevej. Udefra banker den moderne verden pÄ portene. Inden for portene ulmer et Þnske om frihed og fremskridt i den ellers sÄ fredsommelige befolkning. Da Rupert bliver kronet som konge, ved ingen endnu, at han vil blive landets sidste.

”Rupert Den Sidste” udkom fþrste gang i 1919.

Christen Fribert (1888-1962) var en dansk journalist og forfatter. Han skrev bĂ„de skĂžn- og faglitteratur og var desuden en del af den sidste redaktion pĂ„ bladet Illustreret Tidende. Christen Fribert debuterede som romanforfatter i 1918 med ”Skyggekaravaner” og blev Ă„ret efter medlem af Dansk Forfatterforening.