(18)

Ruudun takaa

Hörbuch und E-Book


Hulvaton satiiri kurkistaa tv-tuotantojen kulisseihin ja kÀsikirjoittajan salattuun elÀmÀÀn.

Matias Hirvi on televisiokÀsikirjoittaja, joka haluaisi luoda suurta taidetta ja unohtumatonta tv-draamaa. Tuotantoyhtiö ei kuitenkaan tartu Hirven mahtipontisiin ideoihin, eikÀ todellisuus kÀsikirjoittajan hohdokkaalta kuulostaneesta urasta muutenkaan vastaa miehen haaveita. Jopa suositun Pihlajakatu-sarjan samaa kehÀÀ kiertÀvien dialogien kÀsikirjoittaminen tuntuu puisevalta. Suurista haaveistaan Matias ei kuitenkaan suostu luopumaan, vielÀ jonain pÀivÀnÀ hÀn saa ansaitsemansa tunnustuksen. Innostuisiko joku vielÀ tuottamaan Matiaksen rakkaimman projektin, suomalaiseen yhteiskuntaan pureutuvan auton elÀmÀkerran?

Muun muassa Salattujen elÀmien dialogikÀsikirjoituksia työstÀnyt Markku Turunen tarjoaa romaanillaan ironisen sisÀpiirikatsauksen tuotantoyhtiöiden lavasteiden taakse.

Markku Turunen on suomalainen kirjailija, jonka teoksissa nÀkyy taitava humoristinen ote. Turusen tuotantoon kuuluu romaanien ja novelli- ja esseekokoelmien lisÀksi myös nÀytelmiÀ, kuunnelmia ja tv-kÀsikirjoituksia. HÀn sai Savonia-palkinnon vuonna 2008 teoksesta Löytötavaraa ja Kaarle-palkinnon vuonna 2011 teoksesta Juuston pimeÀ puoli.