(64)

Salla 1944

Hörbuch und E-Book


Minne piru ei itse ehtinyt, sinne se lÀhetti naisen.

Romaani kodista, uskonnosta ja isÀnmaasta Sallan 1944 panssaritaistelussa, pÀÀhenkilöinÀÀn kaksi vahvaa naista ja entinen SS-mies.

SyksyllÀ 1944 sallalainen parikymppinen Rauha kÀy kirjeenvaihtoa helsinkilÀisen Kaukon kanssa. Kauko on sotainvalidi ja entinen SS-mies, joka on pÀÀttÀnyt, ettei enÀÀ tartu aseeseen. Rauha puolestaan aikoo pysyÀ kotona, vaikka mitÀ tapahtuisi. Kauko matkustaa Rauhan luokse ja rakkaus syttyy.

Suomi ja Neuvostoliitto solmivat aselevon, mutta Puna-armeija hyökkÀÀ Sallasta vetÀytyvien saksalaisten kimppuun. Kauko ei jÀÀ toimettomaksi, vaan pÀÀttÀÀ auttaa vanhoja aseveljiÀÀn pysÀyttÀmÀÀn neuvostotankit.

Salla evakuoidaan, mutta Rauha ja Kauko jÀttÀytyvÀt sodan jalkoihin. Kauko kÀy omantunnon painin ja puolustaakseen Rauhaa ja tÀmÀn kotia lÀhtee neuvomaan saksalaisille, miten neuvostotankit pysÀytetÀÀn.

Pekka Jaatinen nousi maineeseen Lapin sota -sarjallaan (Viimeiseen patruunaan, Uhrivalkeat, Tie Sturmbockiin, Verenpunainen kaupunki ja HyökkÀys Schutzwalliin). Salla 1944 tÀydentÀÀ tÀtÀ sarjaa yhdellÀ aiemmin kirjoittamattomalla lehdellÀ suomalaista sotahistoriaa. Taistelut vaikuttivat ratkaisevasti Lapin sodan kulkuun.


Sprecher*in: Martti Ranin
Dauer: