(0)

Skorpionin isku

Hörbuch und E-Book


”Voi, voi sinua, Leon Brown!” - The London Sun

Ihmepoika Leonin matka futiksen huipulle jatkuu

Leon Brownista on tullut yksi Hammersmith Unitedin runkopelaajista. Joukkue vÀltti viime kaudella niukasti Noble Leaguesta putoamisen ja lÀhtee uuteen kauteen altavastaajana. Valmentajakaksikko Ronald Eager ja Catello Zanetti kaivaa pelaajista kuitenkin tÀydet tehot irti. Leonin skorpionpotku ratkaisee tÀrkeÀn pelin, mutta huomion keskipisteenÀ oleminen ja suorituspaineet alkavat rasittaa ihmepoikaa. Kabineteissa juonitellaan, ja jollakulla on ikÀviÀ suunnitelmia Takojien varalle. Leon lÀhentyy ÀitinsÀ kanssa ja kerÀÀ tiedonmurusia menneisyydestÀÀn. Aavistus oman isÀn henkilöllisyydestÀ on kuin myrkkypistos sydÀmeen. Se on silti pientÀ verrattuna siihen, millaisen iskun Leon saa kauden lopussa.

Jukka Behmin nuortenromaani on viimeinen osa Hammersmith United -jalkapalloseurasta kertovaa trilogiaa. EnsimmÀinen osa Ihmepoika Leon (2023) oli lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana sekÀ voitti Topelius-palkinnon. Toinen osa Enkelin nyrkki ilmestyi vuonna 2024. Sarja on kiinnostava kurkistus futismaailman kulisseihin. Taidokkaasti kirjoitettu tarina, mielenkiintoiset henkilöhahmot ja hauska pilke rivien vÀlissÀ imaisevat lukijan mukaansa ensi riveiltÀ alkaen. Jalkapallokiemuroiden taustalta paljastuu nuoruuden tÀrkeitÀ teemoja, kuten itsenÀistymistÀ, kilpailua, ystÀvyyttÀ, epÀonnistumisen pelkoa ja nÀyttÀmisen halua.

Jukka Behm (s. 1973) on kirjailija ja toimittaja. HÀnen esikoisromaaninsa Dr. Mumbai voitti Tammen ja Bonnierin pohjoismaisen romaanikilpailun vuonna 2007, ja nuortenromaanit Pehmolelutyttö (2017) sekÀ Ihmepoika Leon (2023) olivat lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaita. Ihmepoika Leon voitti Topelius-palkinnon. Behmin romaani EikÀ yksikÀÀn joka hÀneen uskoo (2018) oli Nuori Aleksis -palkintoehdokkaana. Behmin romaanien kÀÀnnösoikeuksia on myyty useisiin maihin.