(1)

Skovmanden

Hörbuch und E-Book


I 1940’erne – 1950’erne huserede en vildmand i skovene ved Silkeborgegnen, og selvom han egentlig bare ville passe sig selv i naturen, skabte han med sit vilde udseende og smĂ„-indbrud i forladte sommerhuse skrĂŠk blandt befolkningen. Da han endelig blev fanget, fik han stigmaet "psykopat", fordi han hverken formĂ„ede eller Ăžnskede at passe ind i menneskesamfundet og foretrak skovens ensomhed.

Gorm Rasmussens bog "Skovmanden" er et monument for Magnus Chr. Pedersen, den misforstÄede vildmand, og en hÄrd kommentar det samfund og den mentalitet, der ikke kunne rumme ham hverken i den ene eller den anden forstand.

Gorm Rasmussen er dansk forfatter og journalist. Han blev fĂždt 4. november 1945 i Aalborg, tog studentereksamen fra Aalborghus Statsgymnasium i 1965, lĂŠste derefter dansk ved KĂžbenhavns Universitet, og i 1970 blev han uddannet journalist. Rasmussen debuterede i Hvedekorn i 1969, men det var i 1972, han udgav sin fĂžrste bog – digtsamlingen "MarodĂžren". Rasmussen har primĂŠrt fungeret som freelancejournalist, men har ogsĂ„ undervist pĂ„ diverse hĂžjskoler og folkeuniversiteter og medvirket i kortfilm- og dokumentarfilmprojekter.