(0)

Skrivning og sundhed

E-Book


Skriv for at fÄ luft og finde ro. Skriv for at tÊnke, mÊrke og forstÄ. Skriv for at fÄ det bedre. At skrive kan nemlig gÞre godt og fremme vores sundhed. Derfor er det danske sundhedsvÊsen og kultur- og uddannelsesinstitutioner de seneste Är begyndt at tilbyde skrivekurser.

Skrivning og sundhed undersÞger skrivningens helende og styrkende potentiale for mennesker, uanset om de er sÄrbare, syge, pÄrÞrende eller arbejder i sundhedssektoren. I bogen deler 17 forskere og praktikere deres viden om og erfaringer med, hvordan man kan bruge skrivning, og hvad der sker, nÄr man skriver.

Med afsĂŠt i skrivetilbud inden for alt fra psykiatriske afdelinger til kommunebiblioteker udfolder bogens forfattere, hvordan kunsten at skrive kreativt og reflekteret kan have en positiv effekt pĂ„ sundheden. Ved at skrive tekster om fĂžlelser, oplevelser, hĂ„b og drĂžmme kan gymnasieelever mindske stress, psykisk sĂ„rbare vende negative selvbilleder og medicinstuderende blive klogere pĂ„ bĂ„de dem selv og deres patienter. SĂ„ skriv – skriv af hjertens lyst.