(1)

Stop Secret. Hikisukka Hirmunen

Hörbuch und E-Book


Sukka-ansa on viritetty!

Hurmaavan hauskan lastenromaanisarjan avausosassa ratkotaan huippusalaisia juttuja. Miksi kaapista löytyy vain parittomia sukkia, ja mihin katoavat niin hiuspompulat kuin kaukosÀÀtimetkin?

HĂ€mmentĂ€vĂ€t tapahtumat saavat alkunsa, kun kummallinen otus kĂ€hveltÀÀ kymmenvuotiaan Hillan viimeisenkin parillisen sukan. HĂ€n ehtii nĂ€hdĂ€ vilaukselta tuuhean, kultaisen hĂ€nnĂ€n ja saa todistusaineistoksi vĂ€riÀÀn vaihtavan karvan. Huippusalainen mysteeri on pakko selvittÀÀ, ja Hillan apuna sitĂ€ ratkovat saman talon lapset Maisa ja Roni-Toni. Hillan persoonallinen Mitsi-mummo tietÀÀ asioista selvĂ€sti enemmĂ€n kuin suostuu kertomaan, ja kaikelle löytyy lopulta selitys, jota kukaan ei olisi osannut odottaa


Ilona Ahti (s. 1987) on palkittu tv- ja elokuvakĂ€sikirjoittaja, joka on viettĂ€nyt nomadielĂ€mÀÀ viidessĂ€ maanosassa ja asuu tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ perheensĂ€ kanssa Kolumbiassa. HĂ€net tunnetaan Sylvi-palkinnon voittaneen, Sundancen elokuvajuhlilla menestyneen ja Suomen Oscar-ehdokkaaksikin valitun ”Tytöt tytöt tytöt” -elokuvan toisena kĂ€sikirjoittajana. Stop Secret -sarjan aloittava romaani ”Hikisukka Hirmunen” tekee hĂ€nestĂ€ myös esikoiskirjailijan.

Hirmusen tarina on kulkenut Ahdin mukana niin kauan kuin hĂ€n muistaa. ”Lapsena aloin kutsua Hirmuseksi sitĂ€ kuvitteellista olentoa, joka varastaa kaapista sukat, ja tajusin, ettĂ€ se kĂ€vi myös muiden kaapeilla. Kun omat lapseni syntyivĂ€t, tarina alkoi syventyĂ€ ja kasvaa.”

Miila Westin (s. 1987) on Oulussa kasvanut ja nykyisin HelsingissÀ asuva kuvittaja, graafikko ja sarjakuvataiteilija, jolla on aina uusi matkakohde mietittynÀ. Westinin kuvittama Radio Popov voitti lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian vuonna 2020, ja hÀnen kuvituksiaan yhdistÀÀ vÀrikyllÀisyys, rönsyily, kurkistelu sekÀ monenkirjavat otukset.

”Etsin tavanomaisuuden monia kasvoja niin matkustamalla, lukemalla kuin havainnoimalla arkista elĂ€mÀÀ. Ilonan tarina tulvii kreisiĂ€ vallattomuutta ja esittelee mitĂ€ omituisimman sukkamonsterin, jonka piirtĂ€minen on kerrassaan unelmaprojekti villistĂ€ mielikuvituksesta inspiroituvalle kuvittajalle!”


Sprecher*in: Pamela Tola
Dauer: